sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Juustokakkubrowniet

 Nämä juustokakulla kuorutetut browniepalat ovat herkullisia paloja pieniin tai suuriin juhliin. Valitsemalla eri makuisen tuorejuuston tai suklaan saa reseptiin helposti haluamaansa vaihtelua. Esimerkiksi minttukrokantti- tai appelsiinisuklaa sopivat hyvinä raikastajina juustokakkutäytteeseen.




Pohja
5 kananmunaa
6dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl kaakaojauhetta
250 g voita
40g tummaa suklaata
karkeasti pilkottuna


Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja kaakaojauhe varovasti sekoittaen. Kaada joukkoon sulatettu voi ja sekoita. Lisää suklaa ja sekoita varovasti, niin että ne ovat tasaisesti taikinassa.

Levitä taikina syvälle pellille ja paista 170-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä ja sisus pehmeä. Anna jäähtyä ja leikkaa haluaman kokoisiksi paloiksi.

Juustokakku-kuorrute

2dl kermaa 
1,5 dl tomusokeria
100g tuorejuustoa
100g mascarponea
1 levy maraboun Domino suklaata
erittäin hienosti pilkottuna

Vatkaa kerma ja lisää siihen tomusokeri. Sekoita mascarpone, tuorejuusto ja suklaa keskenään erillisessä kulhossa. Yhdistä seokset ja pursota browniepalojen päälle. Koristele esimerkiksi suklaarouheella tai muilla suklaakoristeilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti