
Pohja
Kakkupohja on tavallinen sokerikakkupohja neljällä munalla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarvitset 3 samankokoista lasia. Yhteen rikot neljä kananmunaa. Mittaa seuraavaan lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen 1/3 perunajauhoja ja 2/3 vehnäjauhoja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja kääntele jauhot varovasti seokseen. Paista korppujauhotetussa vuoassa n. 35-45 min 200 asteisessa uunissa.
Täyte
Täytteenä voi käyttää kermavaahtoa pienellä ripauksella sokeria ja vaniljasokeria tai itse käyttämääni mustaherukkamoussea. Lisäkksi kakun väliin voit laittaa mitä tahansa marjoja, mutta itse käytin mustikoita ja vadelmia.
Mustaherukkamousse
2-3dl mustaherukoita
½dl vettä
1dl sokeria
4 liivatelehteä
100g rahkaa
125g tuorejuustoa
1dl sokeria
3dl kermaa
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Keitä mustaherukoita, vettä ja sokeria kattilassa kunnes marjat ovat pehmenneet, jotta voit liiskata niitä haarukalla. Lisää liivatelehdet, anna seoksen pulpahtaa ja jäähdytä hieman. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri keskenään ja lisää mustaherukkaseos. Vatkaa kerma ja yhdistä mousseksi.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Aloita kostuttamalla pohja mehulla ja lisää marjat sekä 1/3 moussea. Toista tätä ja koristele päällinen marjoilla. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti