tiistai 14. heinäkuuta 2015

Tiramisukakku




Tiramisukakun koristuksissa voi käyttää paljon luovuutta. Erilaiset suklaakoristeet sopivat erinomaisesti kakun päälle ja reunoille.
 Itse jätin reunat paljaiksi korostaakseni tiramisun jäljitelmää kakussa. Päälle kuorrutin kesäisiä mansikoita tuomaan raikkautta ja kesäistä ilmettä. Koristeissa ylipäätään kannattaa suosia sesonkiin sopivia raaka-aineita.




Kakkupohja 
(n.23cm irtopohja vuoka)

5 munaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja

1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää munasokerivaahtoon rauhallisesti nostellen.
3. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n.30-45 min.

Mascarponekreemi

8 keltuaista
80 g tomusokeria
950g mascarponea
(2 rkl konjakkia)


1. Erottele keltuaiset.
2.Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
3. Lisää mascarpone ja halutessasi konjakki ja vatkaa hyvin muutama minuutti.

Lisäksi kakun väliin:

Kaakaojauhetta
4-6 kuppia vahvaa kahvia


Kakun kokoaminen

1. Leikkaa kakku 3-4 osaan.
2. Aseta pohja ja kostuta se kahvilla. Levitä neljäsosa mascarponesta ja siiviöi ohuehko kerros kaakaojauhetta.
3. Aseta seuraavan kerroksen kakkupohja ja toista kohta 2. Jatka näin loppuun asti. Päällimmäiseksi saa jäädä kerros kaakaojauhetta.
4. Koristele halutessasi suklaakoristeilla, marjoilla tai voit tehdä sabluunaa apuna käyttäen kuvioita kaakaojauheella kakun pintaan. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti