maanantai 3. elokuuta 2015

Kesäinen pavlova ja syötäviä kukkia

Pavlova on helppo ja herkullinen jälkiruoka erityisesti raskaan aterian jälkeen nautittavaksi. Pavlovaan saa näyttävyyttä käyttämällä paljon erilaisia hedelmiä ja marjoja. Myös kukkia voi käyttää koristeluun.

Syötäviä kukkia:
Ahkeraliisa
Apila
Auringonkukka
Esikko
Kiinanruusu
Kirsikka
Koristekrassi
Kurjenkello
Kurjenpolvi
Kuunlilja
Maitohorsma
Neilikka
Omena
Orvokki
Pelargoni
Petunia
Pioni
Päivänlilja
Ruohosipuli
Ruusu
Samettikukka
Siankärsämö
Sireeni
Verenpisara
Voikukka

Päädyin pelkkiin mansikoihin, joita pilkoin ja asettelin kerman sekaan ja päälle. Tomusokerilla saa hienon viimeistellyn lopputuloksen. Lisäksi sokeri antaa mansikoille makeutta ja koristaa sen omia aromeja.

Pavlova

Pohja
4 kananmunan valkuaista
2½ dl sokeria
1tl perunajauhoja

Täyte
4dl kuohukermaa
2rkl sokeria
hedelmiä ja/tai marjoja
tomusokeria
syötäviä kukkia

1. Erottele kananmunista valkuaiset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella höttöiseksi vaahdoksi.
2. Vatkatessa lisää puolet sokerista. Sekoita loppuun sokeriin perunajauhot ja lisää seos vähitellen valkuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkausta niin kauan, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. 
3. Pursota tai nostele marenkivaahto leivinpaperille haluamaasi muotoon. Paista marenkia 1½-2h 125 asteisessa uunissa tai n. 100 asteisessa kiertoilmauunissa. 
4. Paiston jälkeen marengin täytyy jäähtyä ja kuivua rauhassa. Tämä pohja onkin hyvä tehdä jo edellisenä päivänä tai aijemmin.

5. Vatkaa kerma ja lisää sokeri. Kuori ja pilko hedelmät ja marjat, joista osan voi halutessaan sekoittaa kerman sekaan. 
6. Nostele kerma marengin päälle ja asettele marjat ja/tai hedelmät päälle koristeeksi. Viimeistele syötävillä kukilla ja tomusokerilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti