perjantai 14. elokuuta 2015

Mustikkaseepra

Tämän upean kinuski-mustikkakakun ohjeen bongasin kinuskikissan sivulta. Kakku on raitoineen esteettisesti hyvin kaunis ja herkullisen näköinen. Minulle ongelmaksi koitui massojen liian nopea hyytyminen. (Tai sitten minä olin liian hidas.) Lopussa taikina rupesi kasautumaan, eikä siirtynyt reunoihin. Siitä huolimatta se näytti hyvälle ja maistui myös.

Pohja: 
180 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Kinuskitäyte:
3 dl vispikermaa
2 ½ dl fariinisokeria
8 liivatelehteä
500 g Valio Vanilla vaniljakastiketta (ei vaahdotettavaa vaniljakastiketta!)
400 g vaniljarahkaa
4 rkl vettä

Mustikkatäyte:
5 liivatelehteä
500 g mustikoita (tuoreita tai pakastemustikoita)


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunoille öljyä, jotta kakku irtoaa siistimmin.

Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Mittaa kinuskitäytteen kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti, jotta sokeri liukenee kermaan. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin, jotta kastike viilenee ja muuttuu paksummaksi. Kastikkeen voi tehdä tähän pisteeseen jo edellisenä päivänä.
Laita täytteiden liivatelehdet (8 + 5) likoamaan kylmään veteen.
Soseuta mustikat. Kuumenna noin desilitra mustikkasoseesta kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun mustikkasoseen kanssa.
Yhdistä vaniljakastike, vaniljarahka ja kinuskikastike vatkaimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Varmista, että liivatteet ovat sulaneet kunnolla – liivateveden voi varmuuden vuoksi kiehauttaa uudelleen. Sekoita liivateseos kinuskitäytteen joukkoon.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen kinuski- ja mustikkatäytettä. Loppua kohden annosta voi pienentää, jotta saat keskiosaan tiheän rengaskuvion. Voit säädellä kuviota myös kaatamiskorkeudella. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Halutessasi voit tiputtaa lopusta mustikkasoseesta pisaroita täytteen pinnalle.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.



2 kommenttia:

  1. Heei!
    Nyt on kyllä ihan pakko kommentoida et todella hyvän aiheen oot valinnut! Ruuan esille laitolla on todella suuri merkitys ja hyvältä näyttää, jatka samaan malliin, jes!

    Ps. Toi mustikkaseepra näyttää todella hyvälle, pitääpä testata itekin joku päivä! :)

    VastaaPoista