sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pionikuppikakut

Kuppikakut ovat helppoja ja herkullisia tarjottavia, joista saa pienellä vaivalla todella kauniita ja upeita herkkuja.
Tein perinteisiä vaniljakuppikakkuja, joiden kuorrutteen värjäsin vaaleanpunaiseksi elintarvike värillä. Väri tuo leivoksiin näyttävyyttä ja aidontuntuisuutta. Pursotukseen käytin ruusutyllaa, millä on helppo saada kukan muodot. Ohje on yhdestä minun suosikki leivontakirjoista, Leivonnaisia herkkusuille.

Vaniljakuppikakut


1,8 dl vehnäjauhoja
1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40 g pehmeää voita
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,25 tl vanilja-aromia

Kuorrutus

250 g (4,2dl) tomusokeria siivilöitynä
80 g pehmeää voita
0,25 dl täysmaitoa
muutama tippa vanilja-aromia
elintarvike väriä


Kuumenna uuni 170 asteiseksi.

Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Lisää vähitellen joukkoon puolet maidosta ja vatkaa, kunnes maito on juuri ja juuri sekoittunut muiden ainesten joukkoon. 

Vatkaa toisessa kulhossa nopeasti keskenään muna, vanilja-aromi ja loppu maito. Kaada seos monitoimikoneeseen. Jatka vatkaamista kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Ota sekoittumattomat ainekset kulhon reunoilta taikinakaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa vielä pariminuuttia, niin että seoksesta tulee sileää. Älä vatkaa liikaa.

Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kuorrute.
Tästä linkistä pääset katsomaan, miten tehdä ruusukuorrute. Tätä videota hyödyntämällä voit tehdä pionikuppikakkuja, ruusukuppikakkuja tai muita kukkateemaisiakuppikakkuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti