Pohja
Domino Minttu 200g
Voita 50g
Täyte
Marabou Minttukrokanttia 200g
Kermaa tai maitoa1dl
Liivatelehteä 4
Mascarponea 500g
Tomusokeria 1dl
Kuohukermaa 4 dl
Kiille
Vadelmia 200g
Sokeria 4rkl
Vettä 1dl
Sitruunamehua 1rkl
Liivatelehtiä 3
1.Valmista ensin pohja murskaamalla keksit. Sekoita sulatettu voi keksien joukkoon ja painele irtopohjavuokaan. Voit halutessasi öljytä vuuan tai kelmuttaa sen, sillä se helpottaa kakun irroittamista vuuasta. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
2. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Pilko suklaa ja lämmitä 1dl kermaa tai maitoa kattilassa. Nesteen ollessa lähes kiehuvaa lisää siihen suklaa. Kunnes suklaa on sulanut, laita liivatteet ja ota pois liedeltä.
3. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri ja lopulta huolellisesti hieman jäähtynyt suklaamassa huolellisesti. Vatkaa kerma ja lisää sekin mukaan. Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
4. Liota 3 liivatelehteä kiillettä varten kylmään veteen. Mittaa vadelmat, vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Kiehauta ja samalla puristele marjoja lusikalla reunaa vasten, niin että niistä lähtee kaikki mehu. Siivilöi mehu ja laita se takaisin kiehumaan. Liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna hieman jäähtyä ja laita kakun päälle.
5. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti