Piirakkapohja
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
220 g voita
vettä
Täyte
1,2dl sokeria
0,5dl maissitärkkelystä
2rkl sitruunamehua
2tl raastettua sitruunan kuorta
600g (n. 8,5dl) mustikoita
- Vatkaa jauhot, suola ja pehmeä voi monitoimikoneessa, kunnes seos on murumaista ja ainekset sekoittuneet. Lisää 1rkl vettä ja sekoita hyvin. Lisää toinen ruokalusikallinen vettä ja vatkaa, kunnes taikina on tasaista ja sileää. Jos taikina on kuivan tuntuinen, voit lisätä vielä yhden ruokalusikallisen vettä, mutta älä lisää liikaa. Kääri taikina muovikelmuun ja jätä tunniksi odottamaan.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa jauhotetulla alustalla levyksi. Siirrä piirrakkavuokaan ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
- Mittaa sokeri, maissitärkkelys, mustikat, sitruunamehu ja -kuori kulhoon ja sekoita hyvin. Levitä mustikkatäyte piirakkakuoren päälle. Kauli loppu taikina, nosta se piirakan päälle tai ota muotilla kuvioita ja asettele ne mustikkatäytteen päälle.
- Laita piirakka jääkaappiin tunniksi ennen paistamista.
- Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
- Paista piirakkaa uunissa 40-50 minuuttia. Jos reunat näyttävät tummilta voit suojata ne foliolla 30 min paistamisen jälkeen. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti