tiistai 6. lokakuuta 2015

pehmoiset juustosarvet

Juustosarvet ovat helppo herkku kahvipöytään makeiden leivonnaisten kanssa. Ne ovat hyviä myös vierasvaraksi pakkaseen, sillä maistuvat ja näyttävät hyviltä vielä pakastuksen ja lämmityksen jälkeen. 

Juustosarvet

3dl maitoa
50g hiivaa
1 muna
1 ½ tl suolaa
150g pehmeää voita tai margariinia
n. 8 dl jauhoja

täyte:
150g juustoraastetta 

voiteluun:
1 muna

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, muna ja jauhot. Alusta pehmeä rasva taikinaan viimeisenä.
2. Vaivaa taikina hyvin sitkeäksi leipomusalustalla, jotta sarvet eivät repeilisi paistamisen aikana.
3.Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi molemmat pyöreiksi levyiksi ja jaa ne kahdeksaan osaan veitsellä tai taikinapyörällä.
4. Lisää juusto sektoreiden leveämpään päähän ja rullaa sarviksi. Asettele ne leivinpaperille hieman kaarimaiseen muotoon. 
5. Kohota sarvet leivinliinan alla ja voitele munalla.
6. Paista sarvia 225 asteessa n. 12 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti