lauantai 5. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän kakku


 Pohja
Domino Minttu 200g
Voita 50g

Täyte
Marabou Minttukrokanttia 200g
Kermaa tai maitoa1dl 
Liivatelehteä 4 
Mascarponea 500-600g
Tomusokeria 1dl
Kuohukermaa 4 dl 

Kiille
mustikkamehua 3 dl 
Liivatelehtiä 3
sinistä elintarvikeväriä

Lisäksi
Suklaamassaa tai sokerimassaa
Nomparelleja
Valkosuklaata
Mustikoita

1.Valmista ensin pohja murskaamalla keksit. Sekoita sulatettu voi keksien joukkoon ja painele irtopohjavuokaan. Voit halutessasi öljytä vuuan tai kelmuttaa sen, sillä se helpottaa kakun irroittamista vuuasta. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

2. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Pilko suklaa ja lämmitä 1dl kermaa tai maitoa kattilassa. Nesteen ollessa lähes kiehuvaa lisää siihen suklaa. Kunnes suklaa on sulanut, laita liivatteet ja ota pois liedeltä.

3. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri ja lopulta huolellisesti hieman jäähtynyt suklaamassa huolellisesti. Vatkaa kerma ja lisää sekin mukaan. Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

4. Liota 3 liivatelehteä kiillettä varten kylmään veteen. Kuumenna mehu kattilassa. Liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hieman  ja laita kakun päälle.

5. Koristele valkosuklaalla, mustikoilla ja suklaamassasta tehdyillä ruusuilla sekä nomparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti