Mustikkakuppikakut
jauhoja 1,8 dl
sokeria 1,6 dl
leivinjauhetta 1,5 tl
ripaus suolaa
huoneen lämpöistä voita 40 g
täysmaitoa 1,2 dl
vanilja-aromia 0,5 tl
kananmuna
mustikoita maun mukaan (n.2,5 dl)
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
Kaada joukkoon maito ja vanilja-aromi ja vatkaa ainekset keskinopeudella sekaisin. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Lisää muna ja vatkaa hyvin muutaman minuutin ajan, jotta ainekset sekoittuvat kunnolla.
Jaa mustikat paperivuokiin ja lusikoi päälle taikinaa niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista uunissa 20-25 min kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pinta kimmoisa. Anna kuppikakkujen jäähtyä ja kuorruta.
Kuorrute
tomusokeria 5 dl
huoneen lämpöistä voita 50g
kylmää tuorejuustoa 125g
(elintarvikeväriä)
Vatkaa tomusokeri ja voi vaahdoksi, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kunnes se on sekoittunu hyvin. Voit ottaa kaapimella reunoille jääneet ainekset takaisin massaan. Sekoita vielä n. 5 min, niin että siitä tulee kuohkeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti