torstai 3. joulukuuta 2015

Jouluinen suklaakakku

Pohja: 

4 muna
2 dl sokeria
200g voita
170 g tummaa taloussuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

n. 2dl aprikoosimarmeladia

Kuorrus: 

100 g tummaa taloussuklaata
1 tl voita
½ dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa sekä sulatettua suklaata. 
 Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 3l). Paista 175-asteessa 50 min. 
 Kumoa pohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa se aivan jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuelti loppumarmeladilla. 
 Sulata kuorrutusta varten suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää kerma, sekoita ja kaada kuorrutus kakun päälle. Koristelle haluamallasi tavalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti