Pohja:
4 muna
2 dl sokeria
200g voita
170 g tummaa taloussuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 2dl aprikoosimarmeladia
Kuorrus:
100 g tummaa taloussuklaata
1 tl voita
½ dl kermaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa sekä sulatettua suklaata.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 3l). Paista 175-asteessa 50 min.
Kumoa pohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa se aivan jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuelti loppumarmeladilla.
Sulata kuorrutusta varten suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää kerma, sekoita ja kaada kuorrutus kakun päälle. Koristelle haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti